De laatste successen


Waar begin je (aan) de TCO als integrale benadering van de vastgoedopgave!

De Kennissessie "waar begin je (aan)" georganiseerd door Aedes is door meer dan 120 corporatieprofessionals bezocht. Voor de zomer lanceerden wij tijdens een goed bezochte sessie de Aedes TCO-tool. Deze tool bieden we Aedes-leden kosteloos aan is sinds de lancering vaak gedownload. Het downloaden van de tool is stap één. Maar welke stappen kan een corporatie zetten om levensduurdenken in te richten? Dat is de centrale vraag tijdens deze kennissessie. 

Deze sessie draaide om de praktijk en de daadwerkelijke inrichting van de organisatie. We doen dat aan de hand van een praktijkvoorbeeld. Hoe zet je de stappen, hoe krijg je je eigen organisatie mee en hoe ga je om met factoren die vertragen of belemmeren? In het programma besteedde  we aandacht aan de organisatiekeuzes en structuur, Total Cost of Ownership (TCO) en levensduurdenken.  

De doelgroep bereikt!

Door de integrale benadering van TCO denken is deze sessie geschikt voor Bestuurders, Assetmanagers, Projectleiders Nieuwbouw, Projectleiders Onderhoud, Managers en inkopers. Deze sessie is exclusief voor corporatiemedewerkers.

 

Aedes TCO-tool

Heb je de Aedes TCO-tool nog niet gedownload? Lees snel meer en download de tool. Deze is ontwikkeld in samenwerking met verschillende corporaties, marktpartijen en Hank Herfkens van Wereldstad. Na het downloaden ontvang je de tool, een toelichting en een filmpje hoe je de tool kunt gebruiken. Niet leden kunnen de tool aanschaffen voor € 3.995,00 via Wereldstad de procesversnellers. 


Download
Het navigatie schema, volledige integratie van Aedes inkoopproces en het RGS proces
Het navigatie schema, volledige integratie van Aedes inkoopproces en het RGS proces. Voor een "aanpasbare" versie zie de website van Wereldstad-vgz.nl
2021 1030 Aedes Wereldstad TCOtool poste
Adobe Acrobat document 924.2 KB

TCO tool met applaus ontvangen door de expertgroep van woningcorporaties en vastgoedonderhoudsbedrijven.

Kijkt u wel eens naar de totale kosten van het bezit van uw woningcorporatie op de lange termijn? Van aanschaf tot exploitatie? Bij een Total Cost of Ownership (TCO)-benadering doet u dat. Afdelingen werken hierbij samen om de totale kosten van het bezit te verminderen. Niet door te sturen op de laagste prijs, maar door het creëren van inzicht en het nemen van strategische beslissingen.

De Aedes TCOtool is ontwikkeld door onze partner Wereldstad procesversnellers  3 juni 2021 is de lancering.


Interview Schildersvakkrant "gelijke kengetallen voor alle niveaus"